RBF2022

Festival vojvođanskih festivala Rogalj i BEAN fest 2022 ispunili očekivanja

Na Salašu 137, na Čeneju, po osmi put je održan festival vojvođanskih festivala Rogalj.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević otvorio je manifestaciju i sa organizatorom uručio zlatne plakete i priznanja nagrađenima.

U okviru manifestacije Rogalj 2022 predstavljen je sadržaj festivala širom Vojvodine i značaj koji oni imaju u loklanim sredinama, što učesnicima svakako omogućava promociju i pruža priliku da se povežu i dogovore buduću saradnju.

Manifestacija Rogalj i u okviru nje BEAN festival izazvali su veliko interesovanje, o čemu svedoči i brojka od oko 2.000 posetilaca… Pogledajte fotografije

Doprinos ove manifestacije ogleda se u svima koji su ovde prisutni – poručio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević. – Manifestacije bi trebalo pomagati i pružati im podršku, potrebno je biti prisutan na terenu, jer ništa nećete učiniti ako sedite u kabinetu.

Promocija manifestacija širom Vojvodine, kako je objasnio i organizator Dragan Vukotić, ujedno je omogućila posetiocima da na jednom mestu uživaju u sadržajima autentičnih manifestacija, koje nemaju priliku da obiđu.

Važan deo programa predstavljao je i panel “Značaj manifestacija i festivala za unapređenje života lokalne zajednice u ruralnim oblastima”, na kojem su organizatori imali priliku da saznaju na koji način da privuku što veći broj posetilaca i omoguće im nove sadržaje u različitim sredinama.

Uporedo sa Rogljem, održalo se i tradicionalno takmičenje u pripremanju pasulja “BEAN festival”.

Prema ukusu žirija najbolji je bio pasulj koji je pripremila ekipa “Suncokreti”.

Drugo mesto pripalo je ekipi “Mariniranje”, a treće mesto zauzela je ekipa “Laki grill”.

Rogalj prvenstveno doprinosi promovisanju manifestacija, te povezivanju organizatora sa ciljem da udruženi stvaraju nove sadržaje.

Jednako značajno je i celodnevno druženje uz brojne gastronomske specijalitete, kulen, kobasice, čvarke, štrudle…

Festival „Rogalj” dodelio je i nagrade organizatorima manifestacija.

Zlatna plaketa Roglja pripala je Mesnoj zajednici „Erdevik” za organizaciju manifestacije „Sremska kulenijada” i Udruženju „Klobasa fest” iz Bačkog Petrovca za organizaciju istoimene manifestacije, a Zlatna plaketa Roglja za seoskog neimara pripala je zameniku gradonačelnice Sremske Mitrovice Petru Samardžiću, koji je na teritoriji te opštine organizovao brojne sadržaje i manifestacije.

Komentari

comments