Međunarodni BEAN Festival // Salaš 137, Čenej (Novi Sad)
Propozicije takmičenja
Važne informacije za takmičare
Vreme – Nedelja, Evidencija takmičara na info pultu; 9,00 – 10,30 h. Početak takmičenja; 11,00 h. Predaja uzoraka; 15,00 h. Proglašenje pobednika; 17,00 h (pre 9,00 h neće biti omogućen ulazak u prostor BEAN festivala).
Kuvanje – Kuva se na prirodnoj vatri. OGREV I UREĐENA LOŽIŠTA ZA SVE TAKMIČARE SU OBEZBEĐENI, PASULJ I KOTLIĆ DONOSE SAMI TAKMIČARI, MESTA TAKMILARAKIH EKIPA ODREĐUJE ORGANIZATOR.
Šta se dobija – Poklon paket, začini, sto i dve klupe za 8 osoba, obeleženo takmičarsko mesto koje određuje organizator.
Nagrade – 1. mesto robna nagrada 2. mesto robna nagrada, 3. mesto robna nagrada.
Mesta – Određuje organizator.
Parking – Na predviđenim mestima. U zonu festa nije moguće ući vozilom.
Propozicije takmičenja
1. Pasulj se kuva u posudama do 25 litara.
2. Ocenjuje se samo čorbast pasulj.
3. Materijal za kuvanje je po ličnom izboru.
4. Pasulj se kuva na prirodnoj vatri.
5. Dozvoljeno vreme za kuvanje je 3 sata.
6. Takmiče se kuvar i pomoćnik kuvara, a ekipa može imati 8 članova.
Osnov za ocenjivanje pasulja
1. Opšti izgled (1 – 5) bodova
2. Ukus (1 – 15) bodova
3. Gustina (1 – 10) bodova
4. Raskuvanost (1 – 10) bodova