BF Saopstenje 1

17. Međunarodni BEAN festival 3. oktobra na Salašu 137

Udruženje građana Ekocentar “Vodomar 05” nastavljajući svoju misiju koja ima za cilj promociju jednog od najomiljenijih jela u Srbiji – pasulja, poziva vas na 17. Međunarodni BEAN festival – Takmičenje u kuvanju pasulja, koje će biti organizovano 3. oktobra na “Salašu 137” koji se nalazi na Čeneju nadomak Novog Sada.

Organizatori festivala su “Ekocentar Vodomar 05“ i “Salaš 137“, uz podršku sponzora i prijatelja festivala, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Koncept festivala ostao je prepoznatljiv, ali ovog puta oplemenjen i novim sadržajima. U okviru festivala publici će se predstaviti organizatori tradicionalnih vojvođanskih manifestacijalja tako da će posetioci moći da uživaju u neodoljivim uskusima raznih jela kao što su vrući čvarci, sveže pečene kobasice, riblje čorbe, perkelti, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela pripremljena u čarobnom ambijentu kultnog vojvođanskog salaša. Za najmlađe biće upriličena mala škola kuvanja a za one starije priprema zimnice na tradicionalan način i pečenje rakije.

Likovno saborovanje, sa temom jesen na salašu počeće u subotu 2. oktobra od 18:00h, a u isto vreme svi ljubitelji preponskog jahanja i vožnje zapregom moći će da uživaju i u tim sadržajima.

Likovno saborovanje je veoma značajna podmanifestacija Bean festivala. Okuplja značajne talentovane umetnike iz regiona, koji će svoju ljubav prema umetnosti rado podeliti sa posetiocima festivala.

U isto vreme svi ljubitelji “Etno sokaka” i “Salašarske pijace” moći će da uživaju u raznim prehrambenim i organskim proizvodima (zimnica, kolači), ali i domaćim rakijama i vinima.

Pored takmičarskog dela, koje je i centralni deo manifestacije, i ove godine tradicionalne “Ravničarske igre” upotpuniće 17. BEAN festival. Osmišljene tako da svako može da se takmiči, na najmaštovitiji način nude razbibrigu i nadigravanje. Smisao “Ravničarskih igara” je humanitarnog karaktera, a kome će ove godine biti prosleđena prikupljena finansijska sredstva, javićemo naknadno. Iz godine u godinu trudimo se da održimo tradiciju festivala, ali i da osvežimo manifestaciju nekim novinama. Pored bacanja starog bicikla u dalj, brzog prenošenja pasulja, ispijanja domaćeg paradajz soka, svi zainteresovani će moći da se oprobaju i u obaranju ruke, kako muškarci tako i žene. Najbolji takmičari dobiće vredne robne nagrade od naših sponzora.

Pored pobednika takmičenja u kuvanju pasulja, specijalno će biti nagrađeni i najudaljeniji takmičar, najuređeniji štand, najoriginalniji naziv ekipe i najoriginalnije jelo od pasulja.

Pripremljen je bogat muzički program, specijalni gosti, vredne robne nagrade i nagradna igra za posetioce gde je glavna nagrada vojvođanska šunka sa tavana stara dve godine.

Ovim putem vas obaveštavamo da su prijave u toku i pozivamo sve dugogodišnje učesnike da i 17. pasuljijadu provedemo zajedno uz bogat kulturno umetnički program, tradicionalne “Ravničarske igre”, i naravno, uz mnogo kvalitetnog pasulja. Budite i ove godine deo naše tradiocionalne manifestacije.

Prijave možete da izvršite putem linka za ONLINE PRIJAVE.

Više informacija o program možete naći na sajtu http://beanfestival.rs/ ili fb Bean festival.

Radujemo se vašem odzivu i ponovnom druženju!

Dobrodosli na Salaš 137!

Eko centar ‘Vodomar 05’

Komentari

comments