Održan 17. BEAN festival

Održan 17. BEAN festival, glavna nagrada za najbolji pasulj ide u Bački Petrovac

U okviru ROGLJA 2021, održan je i 17. međunarodni BEAN festival, takmičenje u kuvanju pasulja u kotliću. Posetioci koji su u nedelju 3. oktobra posetili čenejski Salaš 137 imali su priliku da uživaju u brojnim gastro specijalitetima, ali i u sjajnom kulturno-zabavnom programu.

Oko 30 ekipa je konkurisalo za prestižni pehar, a glavna nagrada je bio šporet na drva “Smederevac”.

Prvo mesto osvojio je Vladimir Dudaš iz Bačkog Petrovca.

Drugu nagradu osvojio je Dragan Grcić iz Novog Sada iz ekipe “Vojvođanski portal”, dok je treći bio Vladimir Lovrić iz Apatina.

Porcije pasulja, takmičarskih ekipa, ocenjivao je petočlani žiri. U ime žirija rezultate takmičenja saopštio je Radovan Subin iz Kikinde.

Kulturno umetnički program vodili su Sonja Bančević, voditelj RTV i Vladeta Sudarski, glumac i dobošar, dok su program uveličali svojim nastupima popularne Aradačke Meškarkekulturno umetničkog društvo iz Bačkog PetrovcaĐorđe Čavić i TS Velosi i grupa Apsolutno Romantično.

Pogledajte sjajnu reportažu najposećenijeg zrenjaninskog portala “I Love Zrenjanin” koja verno oslikava atmosferu BEAN festivala na čenejskom Salašu 137.

U okviru festivala održane su humanitarne “Ravničarske igre”. Ovoga puta, humanitarna pomoć namenjena je Uni Bihorac (2013), koja se od malena bori za život zbog dijagnostifikovane bolesti artrogriposis, srčane mane i teškog oštećenja sluha.

Na ravničarskim igrama koje su pokupile najviše smeha i takmičarskog duha, prva mesta su osvojile ekipe:

“Čemunjaši” – nadvlačenje konopca u muškoj kategoriji i “Bean team” – nadvlačenje konopca u ženskoj kategoriji.

Pored njih, prve nagrade su poneli i Radomir Bajišić – brzo ispijanje paradajz soka i Živko Stanar – višegodišnji šampion u brzom jedenju porcije pasulja.

U nagradnoj igri za posetioce , vojvođansku šunku sa tavana staru dve godine osvojio je Miloš Kovač.

Najstariji učesnik ovogodišnje pasuljijade je Rajko Lazarević dok je najmlađi učesnik Una Zubac iz Ravnog Topolovca.

Komentari

comments