Tokom BEAN festa i kuvanjem pasulja u “Špajzu Salaša 137” prikupljena 71.000 dinara humanitarne pomoći

U petak (16.9.2016), u “Špajzu Salaša 137” na novosadskoj Ribljoj pijaci (Trg Republike), od 15 časova bila je organizovana humanitarna žurka sa prodajom nagrađivanog pasulja kuvanog u vojničkom kazanu po početnoj ceni od 250 dinara, a bilo je moguće platiti i više. Takođe, deo sredstava od prodaje piva Beeraj, naših prijatelja iz Škotske, bio je namenjen ovoj humanitarnoj akciji.

Na pasuljijadi (BEAN festivalu 2016) održanoj proteklog vikenda na čenejskom Salašu 137, skupljana je humanitarna pomoć za lečenje Žolta Čikoša iz Novog Bečeja, kada je tokom “Ravničarskih igara” i odricanjem novčanog dela nagrade drugoplasirane ekipe, “MAKS-a” iz Novog Sada, prikupljeno 42.300 dinara.

Kako prikupljena novčana sredstva nisu bila dovoljna, organizatori BEAN festivala (Ekocentar “Vodomar 05” Temerin i “Salaš 137” Čenej), škotska ekipa sa čenejske pasuljijade (proizvođači srpsko – škotskog “Scotts Cidera”) i već pomenuta drugoplasirana ekipa “MAKS-a” odlučili su da nastave prikupljanje humanitarne pomoći za Žolta i u Novom Sadu.

Tokom ova dva dana prikupljena je humanitarna pomoć u iznosu od 71.000 dinara. Sav novac biće uplaćen za pomoć Žoltu Čikošu iz Novog Bečeja.

Zahvaljujemo se svim humanim ljudima koji su se odazvali našem pozivu, do neke sledeće prilike kada ćemo ponovo pokazati humanost i pomoći u skladu sa našim mogućnostima onima kojima je pomoć neophodna.

Komentari

comments