TOP SRBIJA: Međunarodni BEAN festival u septembru na čenejskom Salašu 137

Prenosimo tekst sa najavom 14. BEAN festivala sa portala TOP SRBIJA – Najbolje iz Srbije

Udruženje građana „Ekocentar Vodomar 05“ nastavlja svoju misiju koja ima za cilj promociju jednog od najomiljenijih jela u Srbiji – pasulja. Tim povodom organizatori pozivaju na 14. međunarodni BEAN festival, međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja koje će biti organizovano 9. septembra na “Salašu 137” koji se nalazi kod mesta Čenej nadomak Novog Sada.

Raznovrstan i bogat program neće izostati ni ove godine, a pored već prepoznatljivih, ovogodišnji program biće oplemenjen i novim sadržajima. Pored takmičenja u kuvanju pasulja na tradicionalni način, svi koji posete Salaš 137 moći će da uživaju u raznovrsnim ukusima jela od pasulja, ali i ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela.

I ove godine poseban akcenat se stavlja na humanitarnu akciju “Pogodi u srce” u okviru koje će svi posetioci moći da doniraju novac u posebno obeležene kutije, za pomoć onome kome je najpotrebija a kome će se moći donirati i na određeni žiro-račun koji će biti objavljen u narednim danima.

Jedan od pratećih programa koji je uvek zanimljiv posetiocima je i “Salašarska pijaca” na kojoj će moći da se degustiraju i kupe proizvodi domaće hrane, rakije, vina, organski proizvodi ili zimnica. Ne propustite da se upoznate i sa tradicionalnim načinom pečenja rakije a moći ćete i da probate vruću rakiju sa kazana.

Najveće interesovanje kada je prateći program u pitanju svakako izazivaju “Ravničarske igre” u kojima se svaki posetilac može oprobati u bacanju starog bicikla u dalj, navlačenju konopca, brzom prenošenju pasulja… Takođe, bićete u prilici da prođete školu jahanja ili vožnju fijakerom uživajući u idiličnom ambijentu vojvođanskih salaša.

Veliki broj likovnih umetnika iz Vojvodine, Srbije i regiona okupiće se na Salašu 137 u okviru “Likovne kolonije” već u petak, 7. septembra, od kada će posetioci salaša imati priliku da uživaju u njihovim likovnim tvorevinama.

Kao i prethodnih godina pripremljen je bogat muzički program, vredne nagrade, specijalni gosti i nagradna igra za posetioce. Organizatori festivala su „Ekocentar Vodomar 05“ i „Salaš 137“, uz podršku sponzora i prijatelja festivala, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinskih sekretarijata za poljoprivredu i turizam.

Pored pobednika specijalno će biti nagrađeni najudaljeniji takmičar, najuređeniji štand, najoriginalniji naziv ekipe, najbolji pokušaj i druge utešne nagrade.

Ne propustite 14. izdanje Bean Festivala, pridružite se velikom broju onih koji se svake godine rado vraćaju da zajedno obaramo rekorde, postavljamo nove standarde i sklapamo nova prijateljstva…

Info i prijave : ONLINE PRIJAVE
Info telefon : +381(0)63/1797639.

Komentari

comments