BEAN festival 2023 Pobednici

Održan 19. BEAN festival, prva nagrada gastro timu iz Banatske Topole

U okviru festivala vojvođanskih festivala Rogalj, u nedelju je na čenejskom Salašu 137 održan i BEAN festival, jedna od najuspešnijih gastro manifestacija u Vojvodini. Poznati ugostiteljski objekat bio je domaćin brojnim ekipama koje su učestvovale u takmičenju u kuvanju pasulja u kotliću, a posetioci su imali priliku da uživaju i u drugim zanimljivim sadržajima.

U konkurenciji 30-ak takmičarskih timova, po mišljenju stručnog žirija, najbolji pasulj u kotliću skuvala je ekipa kluba “Mrena” iz Banatske Topole i oni su kao glavnu nagradu dobili šporet “Smederevac”.

Vice šampioni ove godine su članovi ekipe Šidske kobasicijade, dok su treće mesto osvojili “Žile i sinovi”, lokalna gastro ekipa sa Čeneja.

Miša Madacki, predsednik stručnog žirija ovogodišnjeg BEAN festivala, saopštio je da je konkurencija bila veoma ozbiljna i da su nijanse presudile prilikom odlučivanja kome će biti dodeljeno laskoavo priznanje za najbolji pasulj.

Dragan Vukotić, ispred organizacije festivala, rekao je da je ovogodišnja manifestacija bila dovedena u pitanje zbog svinjske kuge, pa su iz konkurencije izostale neke od ekipa iz okruženja koje su renijih godina bile tradicionalni učesnici pasuljijade, ali su među gostima bili prijatelji festivala iz Brčkog i Trebinja iz Bosne i Hercegovine.

Pored sjajne atmoasfere i štimunga za koju su bili zaduženi naši prijatelj iz Tamburaškog sastava “Banatski Vals” i Đusi Kovač benda, veliku pažnju posetilaca, kako najmlađih tako i onih starijih, privukle su i razne Ravničarske igre, a posebno igra navlačenje konopca.

Gradska uprava za privredu i turizam Grada Novog Sada je tradicionalni partner manifestacije, a pokrovitelj je i ove godine bio Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Glavni organizatori manifestacije su “BIN Marketing” i “G point”.

Komentari

comments