15 jubilarni BEAN festival u septembru na Salašu 137. Prijave u toku!

Udruženje građana Ekocentar “Vodomar 05” nastavljajući svoju misiju koja ima za cilj promociju jednog od najomiljenijih jela u Srbiji – pasulja, poziva vas na 15. Međunarodni BEAN festival – Takmičenje u kuvanju pasulja, koje se održava u NEDELJU, 22. septembra, na Salašu 137 koji se nalazi na Čeneju nadomak Novog Sada.

Organizatori festivala su “Ekocentar Vodomar 05“ i “Salaš 137“, uz podršku sponzora i prijatelja festivala, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Koncept festivala ostao je prepoznatljiv, ali ovog puta oplemenjen i novim sadržajima. Tako će uz takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način posetioci moći da uživaju u neodoljivim uskusima raznih jela od pasulja, ali i u ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelt, krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela pripremljena u čarobnom ambijentu kultnog vojvođanskog salaša.

Prošle godine, našu manifestaciju posetilo je preko 2.000 ljudi, a na samom takmičenju je učestvovalo oko 100 ekipa iz Srbije, Italije, Irske, Bosne i Hercegovine i Škotske.

ONLINE PRIJAVE

Likovno saborovanje, sa temom salašarskih motiva biće održano u subotu 21. septembra od 18:00h,a u isto vreme svi ljubitelji preponskog jahanja i vožnje zapregom moći će da uživaju i u tim sadržajima. Likovna kolonija, iz godine u godinu sve je bogatija. Okuplja značajne talentovane umetnike iz regiona, koji će svoju ljubav prema umetnosti rado podeliti sa posetiocima festivala.

U isto vreme svi ljubitelji “Etno sokaka” i “Salašarske pijace” moći će da uživaju u raznim prehrambenim i organskim proizvodima (zimnica, kolači), ali i domaćim rakijama i vinima.

Pored takmičarskog dela, koje je i centralni deo manifestacije, i ove godine tradicionalne “Ravničarske igre” upotpuniće jubilarni 15. BEAN festival. Osmišljene tako da svako može da se takmiči, na najmaštovitiji način nude razbibrigu i nadigravanje. Smisao “Ravničarskih igara” je humanitarnog karaktera, a kome će ove godine biti prosleđena prikupljena finansijska sredstva, javićemo naknadno. Iz godine u godinu trudimo se da održimo tradiciju festivala, ali i da osvežimo manifestaciju nekim novinama. Pored bacanja starog bicikla u dalj, brzog prenošenja pasulja, ispijanja domaćeg paradajz soka, svi zainteresovani će moći da se oprobaju i u obaranju ruke, kako muškarci tako i žene. Najbolji takmičari dobiće vredne robne nagrade od naših sponzora.

Pored pobednika takmičenja u kuvanju pasulja, specijalno će biti nagrađeni i najudaljeniji takmičar, najuređeniji štand, najoriginalniji naziv ekipe i najoriginalnije jelo od pasulja.

Pripremljen je bogat muzički program, specijalni gosti,  vredne robne nagrade i nagradna igra za posetioce.

Ovim putem Vas obaveštavamo da su prijave u toku i pozivamo sve dugogodišnje učesnike da i 15. jubilarnu pasuljijadu provedemo zajedno uz bogat kulturno umetnički program, tradicionalne “Ravničarske igre”, i naravno, uz mnogo kvalitetnog  pasulja. Budite i ove godine deo naše tradiocionalne manifestacije.

Prijave možete da izvršite putem online forme.

Za više informacija kontaktirajte nas na na brojeve telefona 063/179 76 39 i 064/238 02 52.

Radujemo se vašem odzivu i ponovnom druženju!

Dobrodosli na Salaš 137!

BEAN festival tim

Komentari

comments