U Špajzu Salaša 137 najavljen 15. jubilarni BEAN festival

Danas je u Špajzu Salaša 137 na Trgu Republike u Novom Sadu održana konferencija za medije na kojoj su organzatori najavili 15. Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja, popularnu Pasuljijadu, koje se održava u nedelju (22. septembra) na čenejskom Salašu 137.

Ovom prilikom, novinarima je predstavljen prepoznatljiv koncept manifestacije, ali i neke novine u sadržaju kojima će ove godine biti oplemenjen festival.

Prilog Radio televizije Vojvodine…

Pored centralnog dela, a to je svakako međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja u kotliću, BEAN festival krase i sada već tradicionalne “Ravničarske igre”, “Etno – Sokak”, “Salašarska pijaca”, likovna kolonija,  a ceo festivalski biće protkan nastupima tamburaša koji će praviti sjajnu atmosferu na ovom gurmanskom druženju u čast pasulja.

U video prilogu pogledajte šta o predstojećoj manifestaciji kaže Dragan Vukotić, izvršni direktor BEAN festivala…

Prošle godine, našu manifestaciju posetilo je preko 2.000 ljudi. Na samom takmičenju je učestvovalo oko 100 ekipa iz Srbije, Italije, Irske, Bosne i Hercegovine i Škotske, a veliki broj takmičarskih ekipa i posetilaca očekujemo i ove godine.

BEAN festival će i ove godine sprovesti humanitarnu akciju –  “Budi human, pogodi u srce”. Kao i ranijih godina, apelujemo na sve ljude dobre volje da pokažu humanost i pomogu u skladu sa mogućnostima. Ove godine odlučili smo da prikupljena sredstva doniramo socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Subotić iz Neradina.

Detaljnije informacije o predstojećem BEAN festivalu.

Program i satnica 15. BEAN festivala.

Hvala svim medijima i prijateljima festivala na današenjem druženju.

Vidimo se u NEDELJU na Salašu 137! 🙂

Komentari

comments