Još 10 dana do BEAN festivala 2016

Ekocentar „Vodomar 05” iz Temerina, organizator svih prethodnih festivala u čast pasulja, poziva Vas na 12. Međunarodni BEAN festival – međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja, koje će biti održano 10. i 11. SEPTEMBRA  2016 na Salašu 137 na Čeneju nadomak Novog Sada.

U izuzetno bogatom takmičarskom i kulturno umetničkom programu internacionalnog karaktera, posetioci i učesnici će imati priliku da se upoznaju i sa kulturnim vrednostima, tradicijom i običajima kraja u kome živimo.

Koncept festivala ostaće prepoznatljiv, ali i oplemenjen novim sadržajima. Tako će uz takmičenje u kuvanju pasulja na tradicionalan način posetioci moći da uživaju u neodoljivim uskusima raznih jela od pasulja, ali i u ostalim specijalitetima vojvođanske kuhinje kao što su vrući čvarci, perkelti,  krofne, štrudle, pite i druga slatka i slana jela pripremljena u čarobnom ambijentu kultnog vojvođanskog  salaša.

“Salašarska pijaca” (prijava za izlagače) kao prateći deo festivala biće prilika da degustirate ili kupite proizvode domaće hrane, rakije, vina, organske proizvode ili zimnicu.

Uz prepoznatljive “Ravničarske igre” kao što su bacanje starog bicikla u dalj, navlačenje konopca, brzo prenošenje pasulja… bićete u prilici da prođete školu jahanja ili vožnju fijakerom uživajući u idiličnom ambijentu vojvođanskih salaša.

Pripremljen je bogat muzički program, vredne nagrade, specijalni gosti i nagradna igra za posetioce.

U dva festivalska dana (pored takmičarskog programa) u okviru muzičkog programa nastupaju tamburaški orkestri – u revijalnom programu: Inkluzivni hor ISON, folklorni ansambli, TO Mesečina, a tri musketara tamburaške muzike, Đorđe Čavić, Todor Maletin i Miša Blizanac uz pratnju TO Romansa, prirediće pravi tamburaški spektakl pre proglašenja pobednika ovogodišnjeg BEAN festivala.

Kotizacija za takmičenje u kuvanju pasulja iznosi 4.000 dinara. Pobednicima takmičenja pripašće 50.000, drugoplasiranoj ekipi 30.000 a trećeplasiranoj 20.000 dinara.

Pored pobednika specijalno će biti nagrađeni najudaljeniji takmičar, najuređeniji štand, najoriginalniji naziv ekipe, najbolji pokušaj i  druge utešne nagrade. Uz domaće takmičare iz Srbije, svoje učešće potvrdili su takmičari iz Italije, Škotske, Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Crne Gore.

Prijave za takmičenje traju do 08.09.2016.

Očekujemo da vašim prisustvom doprinesete tradicionalno dobroj atmosferi na festivalu.

Kontaktirajte nas za sve potrebne informacije.

Komentari

comments