Završen XIII BEAN festival! Ekipi SREĆKOVIĆI iz Beograda 50.000 dinara za najbolji pasulj u kotliću

Spuštena je zavesa na XIII Pasuljijadu – Međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja.

I dok se sležu fantastični utisci sa ovogodišnjeg druženja na čenejskom Salašu 137 u okviru BEAN festivala, onima koji nisu bili prisutni, prenosimo koje su to ekipe bile najbolje na našoj gastro olimpijadi u čast pasulja. 🙂

Prema mišljenju stručnog žirija BEAN festivala, najbolje pasulje u kotliću ove godine skuvale su sledeće ekipe…

1. SREĆKOVIĆI (Beograd) 50.000 dinara
2. EXPANSIA (Priboj) 30.000 dinara
3. TEŠKA ŠARGIJA (Subotica) 20.000 dinara
4. HOTEL NOVI SAD (NoviSad)
5. SIVI TIĆI (Ravni Topolovac)

I ovoga puta šampioni su pokazali SOLIDARNOST NA DELU! Posebna zahvalnost želimo da uputimo ekipi EXPANSIA iz Priboja koja se odrekla novčane nagrade u iznosu od 30.000 dinara u humanitarne svrhe, kao i ekipama SREĆKOVIĆI iz Beograda i TEŠKA ŠARGIJA iz Subotice, koje su se takođe odrekle 50% iznosa novčanih nagrada od 50.000 i 20.000 dinara koje su osvojili. Ovoga puta humanitarnu pomoć skupljali smo za Mionu, dvoipogodišnju devojčicu iz Bačke Palanke koja boluje od akutne leukemije kojoj ovom prilikom upućujemo želje za što brži oporavak.

Pored toga, takmičarska ekipa MAKS-a iz Novg Sada (koja se prošle godine u humanitarne svrhe odrekla novčane nagrade za osvojeno 2. mesto od 30.000 dinara) ponovo je pokazala veliku humanost i obzir prema onima kojima je pomoć neophodna. U okviru akcije “Pogodi u srce”, DONIRALI SU 500 EURA!!! 👏

Ovoga puta humanitarnu pomoć skupljali smo za Mionu, dvoipogodišnju devojčicu iz Bačke Palanke koja boluje od akutne leukemije.

Dodeljene su i specijalne nagrade brojnim ekipama:

1. Najorganizovanija ekipa, Hotel Novi Sad
2. Najoriginalniji naziv,  Troprdac
3. Najoriginalniji pasulj bezglutenski, Limanski Mean Bean
4. 10 godina prijateljstva, PZ Petrovo polje (Trebinje)
5. Mala škola kuvanja, Šumska družina
6. Najoriginalniji recept, Taljani
7. Za dugogodišnju saradnju, TO Novi Bečej
8. Najmlađi učesnik, Luka Đurasović
9. Humanost na delu, MAX-a
10. Najvernija ekipa, Solunci
11. Najbolji pokušaj, SRCEF

Zahvalnost upućujemo i svim ostalim učesnicima na ovogodišnjem druženju na pasuljijadi, a naredni susret zakazujemo za 2018. godinu otprilike u ovo isto vreme na čenejskom Salašu 137 koji je i ove godine svim učesnicima i posetiocima BEAN festivala bio odličan domaćin.

Za dobar štimung i atmosferu ove godine zahvalnost dugujemo izvođačima na ovogodišnjem BEAN festivalu, ženskom tamburaškom orkestru “La Banda”, tamburašima Salaša 137, tamburaškom orkestru “Romansa” koji je nastupio zajedno sa Đorđem Čavićem, bendovima “Apsolutno Romantično” i “Šinobusi”.

Naravno, posebna zahvalnost i svim pokroviteljima, sponzorima i prijateljima festivala, kao i medijskim pokroviteljjima, bez kojih organizacija BEAN festivala teško da bi bila moguća.

Vidimo se dogodine na 14-oj Pasuljijadi! 🙂

Više fotografija sa BEAN festivala 2017 pogledajte u foto galeriji.

Komentari

comments